Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pon, 02.09.2019

Udruga specijalne jedinice policije u obilježavanju obrane Gospića

Udruga SJP Barun sudjelovala je u obilježavanju 28 godišnjice obrane Gospića. Ovogodišnju delegaciju su sačinjavali članovi Udruga hrvatskih branitelja Krapina i predstavnici PU KŽ g.Davor Rogina i don Branko Čagalj i predstavnik ravnateljstva MUP RH g.Jakobović.

Udruga SJP Barun sudjelovala je u obilježavanju 28 godišnjice obrane Gospića. Naime, 1991.g u malo mjesto Bilaj kod Gospića, kao istureni punkt obrane, branili su pripadnici PU Krapinsko-zagorske, među njima je bila većina budućih specijalaca. Posebno se Zagorski specijalci i policijaci prisjećaju 2.rujan 1991. kada su dvojica pripadnika PU KZ poginula u četničkoj zasjedi. Ta dvojica su Tomislav Stubičar iz Krapine i Danijel Puhek iz Huma na Sutli.
Ovogodišnju delegaciju su sačinjavali članovi Udruga hrvatskih branitelja Krapina i predstavncici PU KŽ g.Davor Rogina i don Branko Čagalj i predstavnik ravnateljstva MUP RH g.Jakobović.
Osim samih predstavnika udruga i institucija, proslavi i sjećanju pridružili su se i bivši branitelji Bilaja iz Zagorja.
Tom prilikom detaljnije je dogovoreno podizanje spomen obilježe za dvojicu poginulih pripadnika PU KZ.


Zadnja promjena: 02.10.2019. u 08:46 sati | Prikazano 564 puta