Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
29.09.2019

Hrvatska pošta izdala prigodnu markicu Specijalne policije RH

Povodom proslave Dana policije Hrvatska pošta u suradnji s krovnom Udrugom specijalne policije RH, izdala je set prigodnih poštanskih markica svih postrojbi Specijalne policije iz Domovinskog rata.
Između 21 oznake specijalnih jedinica, iz svake PU po jedna, našla se i markica s oznakom naše Specijalne jedinice policije Barun iz Krapinsko-zagorske policijske uprave.
Naša udruga, kao pravni sljednik nosioca znaka Specijalne policije Barun, bila je na svečanosti proslave Dana policije i na svečanosti uručenje markica od strane predstavnika Hrvatske pošte, predsjedniku krovne udruge specijalne policije g.Marasu.
Valja napomenuti da je naša Udruga bila su potpisnik ugovora između Hrvatskih pošta i Udruga s kojim smo se obavezali da tehničkom osoblju Hrvatskih pošta dostavimo elektronički zapis znaka Specijalne policije Barun Zlatar. Naravno, udruga je angažirala vanjskih stručnjaka za grafiku i pripremila adekvatni elektronički zapis za Hrvatsku poštu da bi mogli otiskati određeni broj markica.
Sama svečanost se održavala 27.rujan 2019 u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski uz nazočnost potpredsjednika vlade i ministar unutarnjih poslova g.Davora Božinovića, potpredsjednik vlade i ministar obrane g.Damira Krstičevića i uz prisustvo ravnatelja policije g.Miline.

Delegaciju Udruge specijslen jedinice policije Barun su predstavljali predsjednik Robert Jukić i ratni zapovjednik postojbe g.Paosić.


Zadnja promjena: 02.10.2019. u 09:07 sati | Prikazano 540 puta