Vi ste ovdje: Naslovnica > Novosti
Ispis stranice Dodaj u zabilješke Komentiraj stranicu Pošalji link Email-om
Pet, 02.08.2019

Udruga specijalne jedinice policije Barun obilježila Dan pobjede,domovinske zahvalnosti i Dan branitelja u Krapini

Udruga specijalne jedinice policije Barun obilježila Dan pobjede,domovinske zahvalnosti i Dan branitelja u Krapini. Ovogodišnja središnja proslava je bila u petak 2.kolovoza 2019. s početkom u 17 sati.Organizatori proslave su bili URV 1,gbr Tigrovi KZŽ.

Svečanost je započela na gradskom groblju u Krapini, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega je služena misa u crkvi sv. Nikole te su potom su članovi braniteljskih udruga, uzvanici i ostali građani u svečanom mimohodu kroz središte Krapine krenuli do Staroga grada. Na samom početku središnje svečanosti je Jadranka Belošević, sestra prvog poginulog hrvatskog branitelja s područja Krapinsko-zagorske županije Željka Pavića Kalca, zajedno sa djecom ratnih veterana Tigrova Jakovom Ivanekom i Davidom Cesarcem podignula veliki hrvatski stijeg koji se iznad Starog grada vijori na jarbolu visokom 18. metara.

Nazočnima na svečanosti se prvi obratio predsejdnik Uduruge ratnih veterana 1.gbr Tigorvi ,bojnik Željko Herceg koji je između ostaloga naglasio da je u Tigorvima bilo 400 Zagoraca i da je 30 njih položilo život za Domovinu.

Također, nazoćnim se obratio general Zdravko Andabak, podječajući na velebnu pobjedu u VRO Oluja,kao i da se nemsiej zaboraviti na sinove i kčeri koji su dali život na oltar domovine.

U ime županije ,obratio se zamejnik župana Ferek-Jambrek i svima ćestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatski branitelja. 

na kraju, se kao izaslanik predsejdnice Republiek Hrvatsek , nazičnima obratio Žarko Tušek, čestitajući svima praznik, s naglaskom da Stari grad Krpaian podjeća na kulu iznad Knina.

 

Fotogalerija


Zadnja promjena: 11.08.2019. u 06:52 sati | Prikazano 778 puta